a tavon

19. Summer Academy! Július 18 – 24. A Velencei tónál

Örülünk, hogy gyakorlatilag már a nagybörzsönyi találkozón betelt a nyári tábori létszám. Várólistára lehet még jelentkezni a email címen.  Ellátás nélküli napi programokra is várjuk az érintett családokat,  minimum két nappal előtte történő bejelentkezéssel a fenti email címen.

Végre ismét személyesen hét nap együtt – éjjel nappal : a VVSI Hotelben, Gárdony, Tópart u. 17.

A tervezett program:

Folyamatos programok:

Mitró-Asztalos  Melinda, Lámfalusi-Németh Dóra  gyógytornász terápiás foglalkozásai – folyamatosan péntek délutánig.  Jelentkezők nyilvántartása, koordinálása Nagyné Kozák Rebeka  és Kocsárdi Dóra  

Kedd-csütörtök  este hat után hidroterápia a belső melegvizes medencében.

Kedd délutántól csütörtökig  Hámori   Márti  jóga/gerinctorna/feltöltődés mozgással.

Vacsora utáni  program-választék: jóga, szabadfoglalkozás, Velence tó parti séta – fagylaltozás, dodzsemezés, filmvetítés, táncterápia, Horváth Roli diszkó

hétfő

Érkezés  – beköltözés.  A beszállásolást Kozák Claudia és Laci intézi. Tíz órától lehet érkezni. Első nap ebéd fél egykor, vacsora fél hétkor

délután: köszöntő,  tájékoztató:  Oberrecht Gabi.

Majd  a “fehér köpeny nélkül”  sorozatunkban  orvos-tájékoztatók. Vendégeink a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai  II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika elhivatott  DMD szakmai csapatából:  dr. Herczegfalvi Ágnes,  dr. Szabó Léna,  dr. Dobner Sarolta,  dr. Liptai Zoltán.  Rikker Zsuzsanna pszichológus bemutatja az új online a Duchenne-s szülőcsoport tematikáját.   A TREAT NMD betegregiszter évek óta tervezett interaktív felületének kérdésköre, információk: Karcagi Veronika doktornő, a TREAT NMD egyik magyarországi képviselőjétől. Közben: ismerkedős játékok a gyerekeknek. Vacsora után bemutatkozások, ismerkedés: új családok, új önkéntesek

kedd:

Tíz órától vendégeink a  Csodalámpa Alapítványtól – élmények, vágyak – ők teljesítik.  Dara Dániel bűvész még oda is varázsolja 🙂

Délután fél háromtól a Bátor tábor – Go : Bárhol  – vendég-programja   6. játék- és meseterápia  délután  minden korosztálynak.

szerda:

Nyolctól  kilencig reggeli – úticsomagok átvétele.  Kirándulás  – szervező-vezető   Sas László –  tÍz órakor  indulás a Pákozdi Pagony Arborétum és Vadasparkba  http://pakozdipagony.vadex.hu/

Délután négytől : pihenés  /  sétahajózás

csütörtök:

Kárpáti Zoltán  gyógymasszőr  terápiás foglalkozásai  péntek estig folyamatosan  – ifjúságnak  kézműveskedés, kvíz, kreatív foglalkozások.

10:00    Radványi Katalin pszichológus – csoportbeszélgetések  – délután   egyéni beszélgetések.

Ebéd után  kerekesszék bemutató, az idén az Eloflex cég terméke tanpályás képzéssel egybekötve .

Vacsora után:  4. irodalmi, kulturális-zenei élményterápia  – Kocsárdi Dóra és Marci

péntek:

Délelőtt –  s egész nap –  Bihari Marcsi  csillámtetkós varázslásai,

Tíz órától  Vid Natasa  pszichológus, mindfulness tréner  kutyaterápias foglalkozás

Ebéd után Vid Natasa:   lelki  immunerősítő beszélgetések kamasz- és fiatal felnőtt érintettekkel   Párhuzamosan:  fürdés – szabadfoglalkozások, kvíz, kreatív foglalkozások.

“hős anyáknak” szelíd vadmotorosok bemutatója. Varáné Praksa Mónikáék berobognak

szombat:

Nyílt „nap” – jönnek vendégek, szponzorok, beszélgetnek a táborlakókkal, az Esély csapata  forgat.

Élményfürdő – játékos élménypedagógiai foglalkozás.

Délután:  Maczó Rozi  – ajándék fodrászkodás  – Gasztronómiai zenés élményterápia  =  Bográcsolás.  Vacsora után:  „kimittud”  és  búcsúest.

vasárnap:

Fürdés – szabadfoglalkozások, pakolás.   Délben fakultatív ebéd – aki kér ebédet, KEDD  estig jelentkezzen Kocsárdi Marcinál

After party a parton  –  majd elutazás.

278031525_530938455299303_5398717956203991392_n(1)

Beszámoló a Magyar Nemzeti Bank által nyújtott támogatásról

2021. tavaszán pályázatot nyújtottunk be a Magyar Nemzeti Bankhoz az Alapítványunk által folyamatosan végzett karitatív célú közhasznú tevékenységeink fenntartásához, valamint a nyújtott szolgáltatásaink fejlesztéséhez.  A támogatási cél megvalósulásához az MNB – az Ismeretterjesztési és Támogatási Bizottság döntése alapján – 5.021.000 Ft, azaz ötmillió-huszonegyezer forint összegű, vissza nem térítendő támogatást nyújtott. A Covid többszörös hullámzásai miatt határidő-módisításra kényszerültünk – de most végre az idei tavaszi találkozónk megtartásával teljesítettük a Támogatási szerződésben megfogalmazott feladatokat: gyógytorna, gyógymasszázs és  pszichoterápiai foglalkozások, honlap és adatbázis továbbfejlesztés, 2021. évi nyári tábor és őszi rekreációs találkozó, valamint a 2022. évi tavaszi összejövetel. KÖSZÖNJÜK az érintett családok nevében!

A pénzügyi és szakmai beszámoló elkészült és benyújtásra került, amelyeket a Magyar Nemzeti Bank 2022. május 17-én elfogadott.

278256041_1139195626934471_3658469427944801028_n(2)

Rehab hetek a Bólyaiban

Dr. Medveczky Erika főorvosnő és csapata  szeretettel várja az érintett DMD-seket a hagyományosan vidám  – és nagyon hasznos rehab-hétre:

06.20-tól 24-ig   első hét

és

07.04.-től 08–ig a második hét.

Jelentkezés: május 20-ig

345-0600-3171,3124 telefonszámon hétfő és péntek:8-12 óra között.  GYERTEK!

Napról napra bővül a várható programok köre:

Egyéni és csoportos foglalkozások, konduktív  manuálterápia/ergoterápia, pszichológiai megsegítés, szülő edukáció, ortézis, gyse ellátás, mintavétel, élményterápia, állatasszisztált terápia, művészeti/kreatív foglalkozás, gyógy-bűvészet és sok fakultatív program az egyéni érdeklődésnek megfelelően.
cl278219741_4940488862731756_6468509838738467385_n

Tavaszi találkozó Nagybörzsönyben

Április  8 – 10-e, péntek-vasárnap volt a tavaszi találkozónk Nagybörzsönyben a Malomkert panzióban:  Hunyadi tér 18.

Örülünk, hogy sokan jelentkeztetek.

A Covid és a szél elfútta a 2020 és 2021-es tavaszi találkozóinkat. A kényszeredett képernyős bélyeg-arcok után nagy örömmel találkoztunk végre-végre személyesen ! Nagybörzsönyben jó volt nézni a pandémia alatt belénk rögzült, kissé visszafogott welcome ölelkezéseket, a rögvest kialakuló székes bandázásokat. Sok videó-morzsát itt láthattok és folyamatosan töltjük fel a fotókat is.

Nem unatkoztunk: volt tájékoztató az aktualitásokról, az induló gyógyszer kutatásokról. Kényeztető gyógymasszázs, gyógytorna, jóga, kézműveskedés, zenés esti szórakoztató műsor. Nagybörzsönyi ismeretekkel kapcsolatos vetélkedők, állomásos, geoládás csapat-versenyek.  Bánlaki Szabolcs készített egy szuper dokumentumot:

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1CiCYZNF2UYWX0EELfXnW9yUQZA0vAvlJ&usp=sharing

Jelölve vannak a helyszínek, oldalt van egy sáv, ahol látjátok a felsorolást. Ha rákattintotok bármelyikre, akkor kijönnek a további részletek.  Akik nem voltak ott, virtuálisan is utazgathatnak.

Sok-sok fotó és videó-morzsák a facebook oldalunkon láthatók.

 

Titi_Roli_egy_par

Szeretettel gratulálunk Titinek és Rolinak!

Március 26-án gyönyörű tavaszi napon csodás esküvői ünnepségen vallott örök hűséget egymásnak Barta Titi és Horváth Roli – akik hosszú évek óta a Gyógyító Jószándék Alapítványunk közösségének aktív  tagjai. Nagy szeretettel gratulálunk és sok boldogságot kívánunk nekik ! A fotó Bánlaki Szabolcs művészi alkotása.

marc20_2022

Március 20-a vasárnap este hat órakor jótékonysági koncert az Óbudai Társaskörben

A Gyógyító Jószándék Alapítvány jótékonysági rendezvénye március  20-án vasárnap este HAT  órakor  az Óbudai Társaskörben: 1037 Budapest,  Kiskorona u. 7.

Az aktív szervezésnek köszönhetően gyakorlatilag telt ház lett az Óbudai Társaskörben. Aki nem volt ott a Gyógyító Jószándék Alapítvány facebook oldalán online megnézheti a koncert műsorát. Az izombeteg érintettek hétköznapjait tesszük könnyebbé és a 2022. évi nyári táborozást finanszírozzuk a rendezvényünk bevételével.
Örülnénk, ha átutalásával Ön is támogatná a nyári táborunkat.
Bankszámlaszámunk: MKB 10300002-20162043-00003285     KÖSZÖNJÜK!

A rendezvény programja a tervek szerint alakult:

Köszöntő és műsorvezetés:  Gáspár András  színművész.  Az  ”Ifjú Művészpalánták” sorozatunkban: Laár Janka fuvolán előadja: G.F.Handel: g-moll szonáta II, IV. tétel és Fr.Doppler: Nocturne című művét. Zongorán közreműködik: Turós Eszter zongoraművész, fuvola tanárnő-művésznő:  Bán Annamária.

Hang-áhítat: a Szent Efrém Férfikar, alapító Bubnó Tamás.

A RapStars formáció: Abramov Dani és Horváth Roli szerzeményei hangoznak el.

A szünet után Tolcsvay Béla ajándék-koncertje és Méhes Csaba pantomim-művész vidám műsora.

Köszönjük minden fellépőnknek, hogy ellenszolgáltatás nélkül, a segítés örömével léptek fel!  Köszönjük a magas színvonalú műsort, a kellemes élményt!

rare

2022. Ritka Betegségek Világnapja február 26-án Pécsett.

Február utolsó hétvégéje a Ritkáké.  2022.02.26-án szombaton, Pécsett kerül megrendezésre a Ritka Betegségek Világnapjának központi eseménye.  Most ezekben a Coviddal terhelt időkben különösen  fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a Ritka betegségek ügyére. Örök optimistán jelenléti részvételt is szervezünk. Időpont: február 26. 10-17 óra között. Helyszín: Pécs, Zsolnai negyed, E 78-as épület. Regisztráció:  https://forms.office.com/r/9x9psFWm47  Természetesen online közvetítéssel. A közös nemzetközi téma ismét az esélyegyenlőség és méltányosság lesz, mivel ez továbbra is nagyon aktuális. A https://ritkanap.rirosz.hu/ oldal folyamatosan frissül – kövessétek a programokat

19_evesek_vagyunk

19 éves a Gyógyító Jószándék Alapítvány

Repül az idő . . . Itt az Alapítvány 19. születésnapja, amit a Dunabogdányi Gyereküdülőben köszöntöttünk október 30-31-én. Örülünk, hogy több mint nyolcvanan személyesen részt vettetek és ennél jóval többen követtetek bennünket fb online. A videókat fennhagytuk  – nézegetni hosszú téli estéken . . .        És kettőt kattant a számláló.

Programjaink:

helyszín a  Dunabogdányi  Gyermeküdülő – Kossuth Lajos u. 196.

Szombat:  érkezés  10 – 11 óra között

Ebéd két turnusban: 12 és 12:30 órakor

19 éves az Alapítvány  – születésnapi fotózás

13:30:  séta a Dunaparton

15:30 – Dr. Radványi Katalin – pszichoterápiai beszélgetés a szülőkkel   

15:30  –  ifjúságnak – Szellemes kézműveskedés

és  tökfaragás

17:00     Ádok Marietta táncterápia

17:30     Hámori Márta  jóga

Vacsora két turnusban: 18 és 18:30 órakor

Majd:

Nosztalgia kvíz

19 éves az Alapítvány  – születésnap  – édesen

Infók az Alapítványról

Zenélés:  Czigány György  és Telek Ernő  ajándékműsora

“Kimit- tud” – , amely keretében

borászati  bevezető – a pezsgőről  – kóstolással:   Lengyel Zoltán

Búcsúest-éjszaka

Vasárnap: 

Reggeli: 09:00 órakor   

reggeli után

10:00     séta a Dunaparton  – fakultatív egyéni program

11-től   három óra időtartamban  – fakultatív wellness- program a Thermal Hotel  Visegrádban 

Hálásak vagyunk Thermál Hotel Visegrádnak,  hogy évek óta tiszteletreméltó társadalmi felelősségvállalással támogatják az izombetegekkel foglalkozó GyógyÍtó Jószándék Alapítványt.

245287552_453185452811994_963991969771649936_n

Jótékonysági koncert október 10-e vasárnap este az Óbudai Társaskörben

Bíztunk benne, hogy visszatért  a normál koncertélet  – és reméljük marad is. Október 10-e vasárnap este Hat órakor találkoztunk az Óbudai Társaskör nagytermében!  A tervezett  programot megtartottuk :

Köszöntő és műsorvezetés:  Gáspár András  színművész. Az  ”Ifjú Művészpalánták” sorozatunkban: Palkó Gergely  zongorán eljátssza L. van Beethoven: “Szonatina G-dúr”   című darabját és  “A hajó” című saját szerzeményét. Tanára:   ​Miskolciné Hajtun Zsuzsa.  Seemann László kürtművész előadja  Buyanovsky: España című művét és az  Il silenziót.  Kaáli Anna és Fedelin Márk:  latin tánc kavalkáddal kápráztat el mindket. A RapStars formáció: Abramov Dani és Horváth Roli saját szerzeményei hangoznak el. A szünet után:   Malek Andrea és Jáger Bandi  Duó   majd a zárószám: Dalok a felhőkből . . .  Balázs Fecóra emlékeztünk

A koncertet online közvetítettük, a műsor továbbra is megnézhető az Alapítvány facebook oldalán.

A helyszínen és az utalásokkal több mint 1,2 millió forint gyűlt össze !  KÖSZÖNJÜK Mindenkinek!  Az adományokból az izombeteg érintettek hétköznapjait tesszük könnyebbé és a 2022. évi nyári táborozásukat támogatjuk.     Bankszámlaszámunk: MKB 10300002-20162043-00003285    Adományokat továbbra is szívesen fogadunk.