Tavaszi családi találkozó 2018. április 28-30-án Hévízen a Panoráma szállóban! Fotóalbum - is.

2018. május 4.

Gyönyörű virágerdő és nyári hőség várt bennünket a hévízi Tósétányon!  A Hotel Panorámában két fantasztikus napot töltöttünk együtt - száz fő már télen is, és most is összegyűlt a találkozónkra. Természetesen az érintett izombetegek az  Alapítványunk vendégei voltak.

A tervezett programot teljesítettük és túlteljesítettük. Címszavakban:

Érkezés: 28-a szombat dél körül, elhelyezkedés - köszönjük Kozák Claudiának a beosztást, beszállásolást, Kozák Lacinak pedig a "telekocsi" szervezést! Délután háromtól a Borostyán teremben már nagy beszélgetésekkel örültünk egymásnak.   Folyamatos program votlt mindkét nap: gyógytorna - Asztalos Melindával és  Németh Dórával, gyógymasszázs pedig Kárpáti Zolival.  Köszönjük az időpont-egyeztetéseket Gyökér Gabinak és Kozák Olíviának. Az érdeklődő szülők hasznos gyakorlati tanácsokat kaptak. A gyönyörű parkban sokszor sétálgattunk és a majálisra felállított sátrak között is - megcsodáltuk a reformkor-beli ruhákba öltözött hölgyeket és urakat.

Ádok Marietta játékos ismerkedőkkel hozta össze a családokat, bemutatkoztak új önkénteseink: Czinderi Veronika, Lakatos Donatella, Németh Dóra, Pozsár Réka, Andrea Caricati és Bujdosó Szilveszter. Örülünk, hogy csatlakoztak a csapatunkhoz és szakmai szempontokból is tudják segíteni az alapítvány munkáját. Volt rövid tájékoztató az alapítványi aktualitásokról, Somogyi Zsófi beosztotta a segítőket. A  nemzetközi kapcsolatainkról beszámolt:  Béndek Réka, Pál Szilvi és Bujdosó Szilveszter.  Szó volt a betegregiszterről, az Izomcentrum gyakorlati működéséről, a lobbizásainkról is.  

Vanessa dos ReisFerreira bemutatta a Santhera céget - akik örömmel együttműködnek a magyar betegszervezettel. Béndek Réka beszámolt az eddigi szervezésekről - majd  Kelemen Judit dr. az előbbiek eredményét jelentette be: a Santhera cég minket is kiválasztott!   Magyarországon is lesznek 18 hónapig tartó ingyenes teszt-kezelések. A mi alapítványunk mindent megtesz a sikeres ügyintézés érdekében. FONTOS: hogy aki még nem regisztrált az adatbázisba, sürgősen tegye meg, aki már regisztrált, de egy évnél régebben tette ezt, minél előbb küldje be a frissítéseket. A kérdőívek megtalálhatók itt a honlapunkon. Köszönjük Gyűrűs Éva doktornő részletes, érthető előadását a tűdőgyógyászatról, lélegeztetésről - az anyagot feltöltjük a fb oldalunkra. 

A svédasztalos vacsora  -  és a további "terüj-terülj-asztalkám" étkezések népszerűek voltak a csapatunkban. Szombat este lelki táplálékunk is minőségi volt:  Rácz Cili beszélt nekünk az Élet értelméről, a mindennapi - a minden pillanatnyi boldogságainkról. Az irodalmi, zenei körítés tálalásában Gévai Marci, Kocsárdi Marci és Pápai Rómeó segített.

Vasárnap reggeli után Ádok Marietta táncterápia-foglalkozásán is voltak néhányan, és nagyon népszerű volt a  szabad idős sétálgatás, a  tófürdő is. Sokan mentek a  fedett fürdőbe,  az érintetteknek ott Krisztián, Olívia és Ricsi  bsegített. Köszönjük Kozák Claudiának a beosztást, szervezést. Körülbelül ötvenen fürdés nélküli ismerkedő sétát tettünk a Tófürdő területén. Köszönjük Czene Alexandrának a Tófürdő vezetőjének, hogy térítésmentesen bemehettünk, Dömötör Enikőnek a szervezést és Farkas Lajosnak a szakszerű idegenvezetést! Ezen a hétvégén zajlottak a Boldog békeidők Hévíze programok, örültünk a sok érdekes eseménynek.

Vasárnap délután Kocsárdi Marci tartott érdekes előadást a magyar történelemről, a Szent Koronáról. A kvízjátékot a nyári táborrra halasztottuk. Nem maradhatott el a   kimittud sem – a fergeteges számokról, a Rapstarsról, az Anyabanya kórusról hamarosan lesznek fotók és videók. 

Késő este a stáb értékelte a tavaszi találkozót és előkészítette a július 30 - augusztus 05. között tartandó nyári táborunk feladatait.

Hétfőn többen meglátogatták a kámi Jeli arborétum  csodálatos rododendron kertjét - erről Szandi Nelli fotóit láthatjátok.

Köszönjük minden önkéntesünknek az előkészítésben és a két nap alatt végzet értékes munkáját! Nélkületek nem lennénk . . .