Szép este volt: jótékonysági rendezvény lélegeztetőgépen lévő dmd-sek támogatására:

2015. április 27.

 "Élhetőbb életért"   -  koncert a két Dávidért, Krisztiánért és Péterért!

Szolidaritás, vidám hangulatban eltelt órák: ez volt 2015. április 26-án vasárnap délután öt órától a KULT’13-ban – József Attila Művelődési Ház -ban

 

Fellépőink, akik ellenszolgáltatás nélkül a segítés örömével csatlakoztak a jótékonysági rendezvényünkhöz:

ParaDance Company

Kocsó Cintia

NEMADOMFEL Együttes

Elvis By Tom – énekes Dóka Tamás

Vikidál Gyula

RapStars: Abramov Dani és Horváth Roli

 

A lélegeztetőgépes izombetegek céljaira támogatásokat is lehet folyamatosan utalni a Gyógyító Jószándék Alapítvány MKB-nál vezetett  10300002-20162043-00003285 számlájára.  A közlemény rovatba kérjük beírni: "A lélegeztetőgépen lévő dmd-sek támogatására" !

Köszönjük az InterTicket Kft.-nek  és Tóth Andrea - nak a jegyárusításban nyújtott támogató segítségét!

Köszönjük Mindenkinek!  A segítés örömével fellépő művészeknek, az önkéntes szervezőknek, az Echo tv csapatának - különösképp Tamás Anita műsorvezetőnknek, a "Hídemberek" stábjának és a  Kult'13 személyzetének!  Éreztük a közösség erejét.

Brandt Viktor „Álomszállító”  a  Gyógyító Jószándék Alapítvány közreműködésével szervezte  az "Élhetőbb életért" című  koncertet !

Köszönjük az Akli család, Dóra és Somogyi Briggi kedves kreatív figuráit, melyekkel a fellépő vendégeinket megajándékozhattuk.

Köszönjük a Lengyel család gáláns adományát, továbbá a  Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogató segítségét, mert engedélyezték, hogy a FOF2014/14. kódszámú pályázat keretéből finanszírozni tudjuk a terembérlet egy részét, így a négy érintett családnak további plusz támogatási összeget tudunk biztosítani.

 

Négy ágyban fekvő fiatalember életszínvonalának javításáért jött létre az "Élhetőbb életért" című koncert. Mindannyian kerültünk már kiszolgáltatott helyzetbe egy-egy betegség által életünk folyamán és kényszerültünk hosszabb-rövidebb ideig az ágy fogságába. Megtapasztalhattuk, milyen nehezen telnek így az órák, a napok és mennyi szép dologtól foszt meg minket ez az állapot. Talán elképzelni sem tudjuk, milyen lehet így éveket, egy egész életet leélni. Ezen embereknek az apró változások is hatalmas dolognak tűnnek. Nekik nem luxus az internet, egy jól működő számítógép sem, hiszen ez az egyetlen kapcsolatuk a szobán kívüli világgal. Kényelmük és - adott esetben - a kényelmetlenségből adódó sérülések elkerülése végett nem csupán ajánlott, hanem nagyon fontos egy jó minőségű ágy és matrac használata. Ez csak néhány dolog azok közül, melyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy egy fekvőbeteg élhetőbb életet élhessen. De kiemelhetjük még a megfelelő ételek, étrend-kiegészítők, ápolásához szükséges eszközök, termékek beszerzését is. Mindezek nagyban felemésztik egy család anyagi tartalékait, ezzel - olykor már - a kilátástalanságba sodorva őket. E rendezvény előadói, szervezői és résztvevő adományozói feltétel nélkül vállalták, hogy most négy ember arcára varázsol mosolyt, négy ember családjába viszi be a remény sugarát és ad lehetőséget arra, hogy színesebbé tehessék a szürke hétköznapokat, hiszen az Élet Virága egy aprócska szobában is nyílhat és onthatja illatát.

 

A Gyógyító Jószándék Alapítványt honlap-olvasóink már évek óta ismerik. De ki is az az "Álomszállító" ?

Nehéz néhány mondatban mindent elmondani Brandt Viktorról, aki a mozgáskorlátozottak Álomszállítója lett az évek folyamán. Az önkéntesség számára már természetes dologgá vált és teljesen beépült a mindennapjaiba. Segítőkészségének köszönhetően számtalan esetben bizonyította, hogy nincs lehetetlen, és az álom bizony valósággá tud válni, ha van segítsége a mozgáskorlátozott embereknek.

Ezerféle álmuk van, akárcsak a járó embereknek, s Ő lelkesedve gyűjti be ezeket, hogy adott almalommal valóra válthassa őket. Néhány dolog a tettei sorából: élményprogramok (jégkorcsolya kerekesszékkel, sárkányrepülés, gokart, drift, speciális hintázás a Városligetben, vagy egy-egy vidám palacsintázás), segédeszközök javításában, beszerzésében, olykor kiszállításban nyújtott segítség, adománygyűjtés a rászorult emberek családjának, jótékonysági koncert szervezése... és sorolhatnánk a kezdeményezéseit. Viktor azt az elvet vallja - és helyesen -, hogy az emberek fejében kell akadálymentesíteni. Ezen elvet vallva többen csatlakoztak hozzá, mint önkéntes segítők. Viktor nem csak tettekkel, már a jelenlétével is örömet okoz. Vidámságával és energikus megjelenésével képes bárki arcára derűt varázsolni pillanatok alatt. Neki a mozgáskorlátozott ember egyenrangú, tiszteletével,   önbizalmat és önbecsülést épít. Ő már bizonyított: az álom mindenki számára elérhető, nem feltétlenül belépni kell az Álmok Birodalmába, be is lehet gurulni, ha van, aki akadálymentesít. Köszönjük, hogy van nekünk!

 

Brandt Viktor-t egy mozgássérült saját verse is jól jellemzi:

 

„Mit mondhatnék róla? Csak azt, amit érzek.

Mit annyian érzünk, mi, kik székben ülnek.

Kik érző emberként álmokat szőnek...

Álmokat, mik olykor lehetetlennek tűnnek.

Nehezebb Sorssal még messzebb az álmunk.

Távolodik egyre, s csak sötétséget látunk.

De minket is messzi röpíthet szárnyunk,

ha segítséget kapunk, s nem csak várunk.

Te vagy az, kit el nem mondhatnak szavak.

Ki kemény álomhegyeket valósággá farag.

Ki megfogva kezünket átsegít akadályon,

és mosolyogva mondod: - Segítek, Barátom!

Mintha természetes lenne tolószékben:

kacagva suhanni a városi jégen.

Te azzal teszed boldoggá a gördülő embert,

amit talán eddig még remélni sem mert.

Mozgólépcső, repülő... nekünk oly távoli dolgok.

Te mindezeket kedvünkért sietve megoldod.

Lelkeddel emelsz fel, s adsz ezzel lábakat.

Viktor, mondd! Hová tetted Angyali Szárnyadat?

Azt mondod, neked ez életcél, hogy segíts.

Életcél, hogy minket boldogságba repíts.

Nem tudom, mi táplál... talán a mosolyunk.

Mi szívből köszönjük, hogy van egy VIKTORUNK! „