Jubileumi jótékonysági koncert: 2013. február 9.

Jubileumi jótékonysági koncert - ez a nap különleges volt, jubileumi: immár a 10. februári rendezvényen köszönthettük közönségünket! Íme az elhangzott köszöntő és konferansz:

Tizedik helyett mondhatnánk akár 13.-at is, mivel tavaly májusban volt itt egy 9 és feledik koncert. És Dunabogdányban a nyári tábor ideje alatt is hagyományossá váltak már rendezvényeink: tavalyelőtt a művelődési házban a „Házhoz visszük az operát” koncerttel, tavaly pedig Szvorák Katalin, Szörényi Levente és a bogdányi zenészek csodás műsorával  köszöntöttük teltház előtt nemcsak a táborlakókat, hanem a bogdányi kedves támogatóinkat is.

 A tízedik születésnapunkat 2012. november közepén két napos családi találkozóval tettük emlékezetessé. Van mit ünnepelnünk, hiszen 10 év folyamatos működés nem akármilyen teljesítmény egy civil szervezetnek a mai világban! Személyesen és virtuálisan is köszönetet mondunk önzetlen önkénteseinknek, támogatóinknak, akik lehetővé tették, teszik létezésünket és missziónk teljesítését.

Ez a misszió  látszólag egyszerű: mindent megtenni, hogy az érintett családok érezzék, gondjaikban nincsenek egyedül.

 A tíz évről tíz órán keresztül is lehetne beszélni – ne ijedjenek meg, nem fogunk. Akit érdekel, honlapunkon elolvashatja a 10 évünkről szóló beszámolónkat s sok-sok fotó is érzékelteti az együtt töltött események kellemes hangulatát.

 Ma itt csak a legfontosabb tavalyi eredményekről mondunk pár szót Önöknek - a mai este legyen inkább az örömé, a szórakozásé.

 2012. április 16-át akár történelmi napnak is nevezhetjük - több évi szervezési munka eredményeként megszületett az Izomcentrum: immár Budapesti Neuromuscularis Centrum néven a DMD, SMA betegségben, valamint egyéb izombetegségben érintett gyermekek ellátására. Ezzel lehetőség nyílt arra, hogy a magyar gyerekek is megkapják majd a nemzetközi protokollnak megfelelő kezeléseket.

Sajnos egyelőre nem áll rendelkezésre a szükséges finanszírozás. Folyamatosan próbálkozunk elérni a döntéshozóknál, hogy segítsenek megteremteni az ellátást biztosító anyagi hátteret.

 Addig is támaszkodunk civil segítőinkre, gyűjtéseket tartunk, alapítványunk folytatja a szponzorok felkutatását - tavalyi célzott gyűjtésünk és az április 21-én, Bicskén szervezett szolidaritási nap eredményeként több mint egy millió forint gyűlt össze elkülönítve bankszámlánkon az Izomcentrum céljaira.

 Bicskén több mint 200 fellépő, 400 futó által teremtett csodás hangulatot Önök is átélhetik, ha megnézik a sok-sok fényképet a facebookon és a honlapunkon. Köszönet az Akli családnak, Dórának a szervezésbe fektetett rengeteg munkáért!

 A tudományos és orvosi feladatok támogatása mellett a Gyógyító Jószándék Alapítvány fő célja: az érintett gyermekek életét könnyebbé tenni. Folyamatos anyagi támogatást nyújtunk a családoknak, gyógyászati segédeszközök, táplálék kiegészítők, gyógyszerek és gyógykezelések: úszás, masszázs költségeinek átvállalásával is.

 Lelki támogatással, tanácsadással, és gyógykezeléseik anyagi segítésével arra törekszünk, hogy tudják, érezzék: gondjaikkal NINCSENEK EGYEDÜL.

Önök, azzal, hogy itt vannak – sokan Önök közül immár tízedik alkalommal – tanúsítják, hogy az Alapítványunk sincs egyedül. Köszönjük.

 Természetesen idén augusztusban is lesz nyári tábor.

A mai estén arra gyűjtünk, hogy a gyerekek és családtagjaik ismét felejthetetlen napokat tölthessenek el együtt. Köszönjük a Terézvárosi Önkormányzatnak, hogy a megszeretett dunabogdányi üdülőt idén is kibérelhetjük.

A múlt nyári filmfelvételeket a koncertünk előtt és a szünetben is megnézhetik az előtérben.

 A programjaink szervezése, a gyerekek segítése, a nyári táborokban az éjjel-nappali felügyelet, a felejthetetlen vidám hangulat: mind mind a lelkes önkéntes csapat munkáját dicséri. Alapítványunkban mindenki önkéntes, köszönet mindenkinek, akik eddig – s majd a jövőben is munkájukkal, lelkesedésükkel működtetik ezt a csodálatos emberi közösségünket.

Köszönjük dr. Herczegfalvi Ágnes, dr. Karcagi Veronika, dr. Medveczky Erika és dr. Garami Márta doktornőknek folyamatos szakmai segítségüket, dr. Radványi Katalin pszichológusnak a szülőknek nyújtott lelki támaszt.

 Kedves Közönségünk!

Támogatóinknak igyekszünk a mai estén is színvonalas zenei és szórakoztató élményt nyújtani az adakozás öröme mellé. Kérjük, aki teheti személyi jövedelemadójának 1 %-ával is segítse célkitűzéseink elérését! A bejáratnál szórólapokat találnak a szükséges adatainkkal.

 S a tíz évre visszatekintve meg kell említenünk azon törzstámogatóinkat, akik az évek során rendszeresen anyagiakkal is segítenek bennünket.

Néhányan jelentős – százezres nagyságrendű - összeggel is: Havass Miklós, Intercode Kft, Jana-Beuty Kft., Lengyel Zoltán és családja, Major László és családja, MEVA Zsalurendszerek Zrt., az Oberrecht család, Pro-Via Svájci Magyar Kft., a Rhenus Kft és Krégl János, Révai Nyomda, Sáringer Erika, a Sima család, Somogyi Zsófi és családja, Szőnyi Katalin, Timpanon P+P Kft., a Toldy család, Várkonyi Tibor és a VÉBEKOR Kft.. KÖSZÖNJÜK!

 S megtört a jég: annyi sikertelen pályázás után többször nyertünk is:

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézettől a tavalyelőtti nyári táborozásra 350 ezer a tavalyira pedig 300 ezer forintot.

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítványtól 300 e forintot a 2011. évi nyári táborozásra, tavaly pedig a szülősegítő pályázatunkra, gyógymasszázsra, és közöség-építésre nyertünk a milliós nagyságrendű pályázaton. Most folyik a szerződéskötés, és örülünk, hogy a várt támogatási összegből március 23-24-én ismét kétnapos, ottalvós lehet a családi találkozónk. Ezt majd az őszi „szülinapozás”-hoz hasonlóan egy szuper kényeztető wellness délután zárja majd a Thermal Hotel Visegrádban.  Köszönet illeti a Hotelt is a kedvezményes belépőkért.

 Hálás köszönet Bánlaki Szilvinek, aki nélkülözhetetlen segítséget nyújtott a pályázati anyagok összeállításában.

S itt köszönjük meg Bánlaki Szabolcs munkáját is: az ő kreativitását dicséri  meghívóink művészi megformálása.

 A rendezvényünknek otthont adó Óbudai Társaskörnek köszönjük, hogy ma ismét kedvezményesen bocsátotta rendelkezésünkre összes termét. S köszönjük Uszkay Tekla művészettörténésznek, hogy évekig  igazi háziasszonyunk és segítőnk volt. Érezze jól magát új munkahelyén, de reméljük, hogy ezentúl is itt lesz rendezvényeinken.

 Köszönet illeti fellépő művészeinket, hogy önzetlenül vállalták a mai szereplést és ezzel a nagyszerű estével ajándékoznak meg bennünket! És köszönet Önöknek, hogy ma este is eljöttek!

 1.

Ma már szó volt hagyományainkról. Immár hagyománynak tekinthetjük, hogy művész-palántánkat is meghívunk műsorainkba, bízva abban, hogy néhány év múlva büszkén emlegetik majd a Társasköri estéinket, mint pályájuk egyik első állomását.

Ma a 12 éves Makay Annamária zongorázik nekünk.

Ő a Szentendrei Vujicsics Tihamér zeneiskolában Richter Annamária zongoratanárnőnél hat éve tanul. Az alábbi versenyeken vett részt – immár szép eredményekkel:

Farkas Ferenc zongoraverseny: különdíj

Országos Bartók Béla zongoraverseny: 3. hely

Országos négykezes és kétzongorás verseny: 1. hely

 Glinka: Nocturne  és Takács Jenő: Paprika Jancsi című művét adja elő.

Kedves közönségünk! A színpadon : Makay Annamária.

 2.

A komoly zenei blokk következő fellépőit már ismerősként üdvözölhetjük:   Huszenicza Anna és Mihály András már előző rendezvényeinken is szerepelt zenészként. Anna pedig kezdetektől önkéntesként segíti munkánkat: szinte minden családi találkozón és táborban ott volt. Köszönjük odaadó, lelkes munkáját!

 Kedves közönségünk: a következőkben Huszenicza Anna játszik fagotton, zongorán kíséri: Mihály András.   Saint Saens  A hattyú című művét adják elő:

 3.

S most Kárász Eszterés az Eszter-lánc mesezenekar következik

Kárász Eszter színész, előadóművész, konduktor, drámapedagógus.

Gyerekszínészként a Szamárköhögés című filmmel vált ismertté. Játszott színházakban, és tagja volt a Varsányi Anikó vezette Magyar Rádió Gyermekstúdiójának is, melynek keretein belül számos hangjátékban is szerepelt. Megszűnéséig szereplője volt a Szabó családnak és a Darálónak. Érettségi után a színészi pályáról elkanyarodva a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete főiskoláján végzett konduktor-tanító szakon, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem Drámapedagógia szakán másoddiplomázott. Az Óz, a nagy varázsló főszerepével tért vissza a színpadra, és jelenleg is színészként, drámapedagógusként dolgozik. 2001 óta a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványának tagja, ahol Dr. Bigyó bohócként számos budapesti és vidéki kórházba jár kollégáival a beteg gyerekeket megnevettetni, és ezáltal gyógyulásukat elősegíteni.

Felnőtteknek szóló programjai is vannak természetesen: tangó műsorok, Edit Piaf est, egyedi vers-összeállítások.

S tavaly nyáron eljött a bogdányi táborunkba is. Negyven fokos melegben nyári-téli bőröndjéből előcsalogatott ember- s madárhangokkal fergeteges vidám hangulatot varázsolt zenésztársaival.

Most is zenésztársakkal együtt van itt nálunk: az egyéves születésnapját nemrég ünnepelt Eszter-lánc mesezenekar tagjaival:

Vendég-zenészek: Nemes Janó (szaxofon, kavola, fuvola), Martin Balázs (didzseridu). Zenészek: Kárász Eszter (ének, ukulele, tilinkó), Molnár György (gitár), Becze Gábor (nagybőgő), Clemente Gábor (ütőhangszerek), Veér Csongor (hegedű)

 A hangszereket és a zenészeket Eszter mutatja be nekünk. Hölgyeim és Uraim! A színpadon:

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar!

Akinek megtetszettek az Eszter-lánc dalai később is hallgathatják: az előtérben cd kapható a mesezenekar dalaival.

4.

A Pesthidegkúti Gyermekek Háza  7. osztályosainak meglepetése következik, ami ma ismét egy jubileum: Ők már ötödször lépnek fel az izombeteg gyerekek segítésére szervezett jótékonysági koncerten.

A Pesthidegkúti Gyermekek Házában természetesnek tartják az integrálást, úgy szervezik az iskola életét, a tanulást, a közös programokat, hogy az a sérült gyerekek számára is jó legyen. Évek óta meggyőződhettünk, hogy milyen lelkesedéssel, kreatív örömmel szerepelnek ezek a gyerekek az Alapítványunk műsoraiban.

Fogadják szeretettel fellépésüket!

Szeretnénk megköszönni Lányi Marietta, Báder Melinda, Fónad Anita tanárnőknek, hogy évek óta segítik a gyerekeket a felkészülésben.

5.

S most egy meglepetés: a novemberi családi találkozónkon  a résztvevők  közfelkiáltással megszavazták, hogy nem lehet jubileumi koncert a bogdányi hős rappereink nélkül! McDani és McRoli saját szerzeményű rap-dalukat adják elő. Karrierjük a bogdányi táborokból indult, de biztosak vagyunk benne, hogy még később is hallunk róluk:

A színpadon Abramov Dani és Horváth Roli!

A most következő  szünetben üdítővel és aprósüteménnyel várjuk  Önöket.

A bejáratnál megtalálhatók az Alapítványunkat ismertető szórólapok az adószámunkkal. Kérjük Önöket, nekünk ajánlják fel a jövedelemadójuk egy százalékát és – ha úgy gondolják – másoknak is javasolják e nemes cselekedetet.

 

S Z Ü N E T   

6.

Zoránt nem kell bemutatnunk közönségünknek: nem hiszem, hogy lenne bárki is, aki nem ismerné őt, s ne lett volna több koncertjén is az elmúlt évtizedekben. Ha csak a legfontosabb életrajzi adatait, zenei tevékenységének főbb állomásait sorolnánk fel, az is órákig tartana. Inkább hallgassuk őket.

Csupán hadd fejezzük ki maximális elismerésünk kedvességéért, emberségéért! Azonnal elfogadta felkérésünket, s csak időpont egyeztetések miatt kellett néhány évet várnunk. De itt van – s zenésztársaival együtt – mint mindenki a mai este – ellenszolgáltatás nélkül a segítés örömével lép fel nálunk. Az izombeteg gyermekek hétköznapjait segítjük és a nyári táborozásukat támogatjuk ezen rendezvényünk bevételével is.

KÖSZÖNJÜK, hogy itt vannak, köszönjük, hogy segítenek!

Kedves közönségünk! A színpadon Zorán és zenésztársai:

Óvári Éva, Kabelács Rita, Péter Barbara,  Sipeki Zoltán, Gátos Iván

 

Nagyon köszönjük ezt a csodás estet! Igazi szép élmény volt. S hogy az elhangzott dallamokat ne csak a lelkünkben vigyünk magunkkal -  ezt az előtérben kapható Zorán dvd-ken és cd-ken is megtehetik.

Zorán szívesen és szeretettel dedikálta a lemezeit.

Kedves Közönségünk!

Találkozunk 2014.  február 15-én, szombat este Hét órakor UGYANITT a Gyógyító Jószándék Alapítvány 11.  koncertjén!