2017-ben új helyszínen a Velencei tónál volt a nyári táborunk augusztus 13-18. között!

2017. augusztus 22.

Csodaszép új helyen volt az idei nyári táborunk: Agárdon a Velencei tónál!

Sokan voltunk: a 97 ottalvó táborozónkkal naponta még 5 - 10 "bejáró" vendéget is fogadtunk. Két helyen laktunk: az akadálymentes VVSI Hotelben:  http://www.vvsi.hu/   ​ és a retro hangulatú Pákász tanyán  www.pakasz.hu.  Köszönjük az Alapítvány a Közjóért pályázatán nyert két és fél millió forint  támogatást! Ez fedezte a költségeink hatvan százalékát.  A többit a jótékonysági koncert bevételéből, magán- és céges adományokból és néhány többtagú részvevő család hozzájárulásából fedeztük. A naponta aktív szolgálatot vállaló önkéntesek táborozása ingyenes volt. A különböző programokon való részvételt mindenki számára térítésmentesen biztosítottuk.

A következő programokon vettünk részt:

13. vasárnap: érkezés délelőtti órákban a VVSI-be.

http://www.vvsi.hu/  Itt volt a  vasárnapi ebédünk és az összes többi étkezésünk is.

Délután: fél kettőtől fél ötig:   Jáni Gabriella, Körős Blanka és Durcsán Viktória ismertette az Alapítvány szervezetépítésről összeállított kérdőívek eredményét és megbeszéltük a jövőbeni feladatainkat.

Délután: öttől :  orvos-tájékoztató volt: bemutatkozott: - dr. Katona Gabriella – ő vállalta a felnőttkorú dmd-sek ellátását és velünk volt dr. Kelemen Judit az Ewopharmától - a lélegeztetés-támogatás lehetőségeiről beszélgetett a szülőkkel. Este és más napokon is voltak tájékoztatók: jogi és adminisztárciós kérdésekről Bánlaki Szilvi, az Alapítvány munkájáról Oberrecht Gabi beszélt .

Aki szeretne további információt Kelemen Judit doktornőtől, írjon a J.Kelemen@ewopharma.com        címére, vagy hívja a 30 797- 9742 számon.

Az idén 15 éves az Alapítványunk! Ünneplős polókkal leptük meg magunkat. A gyártó és minta kiválasztása Soma, a méretek összegyűjtése és a polók szétosztása Jana munkáját dícséri, köszönjük!

19:30  -tól vacsora - majd bemutatkoztak az új résztvevők és nekik pedig az önkénteseink. Először volt velünk Asztalos Melinda gyógytornász, aki éjt nappallá téve foglalkozott az érintettekkel - mind a melegvízes medencében, mind pedig az üvegfalú tornatermünkben. Köszönjük!

14. hétfő: korai reggeli után harmincegynehány autóból álló konvojunk elindult a székesfehérvári kirándulásra. Köszönjük Mohácsi Ildikónak a lelkes szervezést, az előre lefoglaltatott parkolóhelyeket a belvárosban és a szakszerű idegenvezetést. A Mátyás király körútról indulva végigsétáltunk a királyi város fő nevezetességei mellett, ízelítőt kaptunk az ünnepi műsorokból is. Feltűnést keltettünk az alapítványi polókban, a megyei hírlap is írt rólunk. A déli harangjátékot is megcsodáltuk majd visszaindultunk a szállodába.

Ebéd után a tó habjaiban hűsöltünk, pihenés, kézműveskedés és közeli madárles szórakoztatott bennünket. A sirályok és hattyúk helybejöttek Király

Vacsora után a szülők vízreszálltak és vidám táplálékot nyújtottak a szúnyogoknak. A többiek felfedezték a Velence tó parti sétányt és a dodzsemet.

 15.  kedd: délelőtt dr. Radványi Katalin pszichológus beszélgetett a szülőkkel és az önkéntesekkel. Ebéd után megjött a Bátor tábor csapata– a Go : Bárhol  – vendég-programjukkal elkápráztattak bennünket. Vacsora után az önkéntesek szálltak hajóra, hogy a távolból is megnézzék a táborhelyeinket és szuper naplementés fotókkal árasszák el a közösségi oldalakat.​ Ádok Marietta táncterápia foglalkozását több este is vidám csörgő-hangok és kacagás kísérte.

16. szerda: délelőtt -  s egész nap:  Masszázs:  jött Kárpáti Zolibá  - és kényeztette a gyerekeket.

Párhuzamosan: Vitorlázás, sétahajózás  - ringatóztunk a tavon, délután már komolyodott a helyzet: a sárkányhajóban nekünk kellett evezni -  vidám gályarabok tértek vissza a kalandból. Vacsora után jól esett a fagylaltozás is.

17. csütörtök: reggeli után - fürdés – szabadfoglalkozások, kézműveskedés, madárles. Vendégünk volt az „Esély”  tv-s forgatócsoport is. Valamelyik szeptemberi adásban lesznek a táborozóinkkal készült riportok. Meglátotatott bennünket az EMMI Fogyatékosságügyi Főosztályáról Galambos Katalin és Faragó Andrea is.  Ebéd után a „kimittud”-ra gyűlekezett a csapat. Az ifjabbak már hetek óta készültek műsorszámaikkal. Nem maradt el az immár hagyományos Anyabanya kórus éneke és a rappereink fellépése sem. Az új számuk szövegét itt is olvashatjátok. Időközben a Pákász-kertben már zajlott a bográcsolás előkészítése  -  Kálmán és csapata  „kimittud” számként két bográcsban főzött száz főre. A lecsót és a gulyást pillanatok alatt eltűntették  a táborozóink.Nyílt „este” volt, több vendég és szponzor is meglátogatott bennünket. A búcsúest több helyszínen is zajlott - néhány nem tervezett intermezzóval.

18. péntek reggeli utáni röpgyűlésen egyhangú szavazással eldöntöttük, hogy 2018-ban is szeretnénk a VVSI-ben táborozni. A szükséges anyagi hozzájárulásra a jövőbeni részvevők elkezdik a gyűjtést. A búcsúfürdések után a táborozók nagyrésze még megebédelt és utána folyamatos búcsúzkodások közepette útrakeltek – a novemberi jubileumi találkozásra készüléssel vigasztalódva. 

Elkészült Somogyi Péter és Juhász Ágoston új fotómontázsa, nézzétek - kedvcsináló az együttléteinkhez. Köszönjük Peti! Köszönjük Ágoston!

S íme rappereink: Abramov Dani és Horváth Roli új műve:

Tábor induló

Ez itt a méltán híres DMD tábor.

Itt van a legjobb helyed a világon.

Sok program és izgalom fogad minket

Barátságunk örök, őrizzük e kincset

itt nem érnek minket rossz élmények

Köszönjük mindenkinek a sok emléket.

 

Ez a mi táborunk nem hagyjuk el mi már soha

Nyáron nincs más dolgunk, mint elmenni oda.

 

           Hurrá, nyaralunk!  - rap

 

Itt van a mi táborunk apraja és nagyja,

A RapStars most ismét a formáját adja.

Új izgalmak, s barátok várnak minket,

Nyaranta egyre feljebb emeljük a szintet.

Egész évben csak erre a hétre várunk,

A sok újdonságtól most is leesik az állunk.

Ez a csapat mindenre kész és mindig bátor,

Csak értünk van, csak rólunk szól most is ez a tábor.

 

Ez a nyaralás csak veletek lehet igazi,

Sorstárs barátoknak nem lehet ezt kihagyni!

 

Nem könnyű az életünk, rögös kissé utunk,

De az akadályok elől mi soha sem futunk.

Együtt mindent megoldunk, egyedül nem leszünk,

A „Gyógyító Jószándék” mindig fogja kezünk.

Nemcsak a bajban segít, támogat minket,

Örömben is velünk, büszke is ránk, hidd el!                

Reméljük, hogy táborozni még sokszor fogunk,

Minden nyáron talizunk és jól érezzük magunk!

 

Ez a nyaralás csak veletek lehet igazi,

Sorstárs barátoknak nem lehet ezt kihagyni!

 

A szép Duna mellet, vagy a Velencei tónál,

Táborozva a csapat nem sokat szunyókál!

Szülőknek is könnyű, tudnak lazulni,

A gondtalan punnyadást próbálják tanulni!

Sűrű a program, nem akarunk pihenni,

Ez a hét csak rólunk szól, egyszerűen ennyi!

A közös vakáció emléke velünk marad,

Nem felejtjük el, hogy tök jó ez a csapat!

 

Ez a nyaralás csak veletek lehet igazi,

Sorstárs barátoknak nem lehet ezt kihagyni!

 

Otthon hagytunk minden gondot és bánatot,

Egy hét önfeledt buli, ha nem jössz, bánhatod!

Önkéntesek nélkül nem tudunk létezni,

Nélkülük nem tudnánk magunkat jól érezni!

Hosszú a lista, kiknek hálásak vagyunk,

Tündérek serege könnyíti meg napunk.

Táborvezetőnknek, - kinek cenzúrázva neve,

Örök hála, köszönet mindenek felett!!!

 

Ez a nyaralás csak veletek lehet igazi,

Jövőre is talizunk, nem fogjuk kihagyni!